Nærkontakt med Grizzly Kind

Vi tog vores heste og besteg Mount Pioneers bagdel, vores foretrukne bjerg i Wilmore Wilderness i Alberta, Canada. Stien var uudforsket i 5 år, så det var svært at genåbne. Sporet blev oprettet for 10 år siden af mig, og det var en genvej til mit yndlingssted. Campisterne var forbløffede over at se Mount Cote ‘beliggende i dalen pioneer lake, som vi skærer gennem tømmer og ind i alpine. Efter at have taget fotografier, ledes vi mod søen for at spise frokost. Jeg greb mit kamera og ledes op ad bjerget en kvart mile for at tage nogle billeder af Kiste eller Intersection bjerge. Mit hår stod lige op, da jeg trådte ind på den sidste sten på topmødet. En grizzly stod 20 skridt væk! Mens jeg var sikker på jeg havde brug for at gå, jeg ønskede et foto. Han stod på bagbenene og snusede til luften, da jeg begyndte at klikke. Det var tydeligt med det samme, at han ikke var fokuseret på mig, men hestene og campisterne nedenfor. Han sniffede og lyttede opmærksomt til luften, ikke engang mærke mig. Han havde åbenbart det samme problem som mig. Han fokuserer kun på én ting på én gang. Da han scannede luften, han skelede ned ad bakken, og jeg tog mit sidste billede. Så, han skelede ned igen, og jeg snigende flyttet væk fra klippen ud af hans syn. Mine billeder blev vist til alle, da jeg vendte tilbage (er det ikke digitalt?!) Det blev straks anmodet af alle. Vi vendte forsigtigt tilbage til lejren og orienterede alle igen.

Så blide giganter som grizzly bjørne er, har menneskeheden været unødigt grusom over for dem. Selv om det er vores privilegium at være i stand til at leve på denne planet, er det også okay at dræbe dem. Vi dræber dem ikke for at redde deres økosystemer og tal. Grizzlies ser ikke sød, og de forårsager ingen sikkerhedsstillelse skade. De spiser græs, buske og rejser lange afstande for at spise. De kræver også lidt træ til brænde, og er afhængige af mennesker til mad. Det er vores ansvar at beskytte dem og behandle dem som rovdyr. Der er en forskel mellem en voksen og junior grizzly, ligesom andre Carnivale arter. På grund af sin lille statur og tykke tawny låse er junior grizzly lettere end den voksne. Den voksne grizzly, der vejer omkring 300 pund, har gråbrune pletter og brune øjne. Både mænd og kvinder har hvide markeringer på hovedet.

Min personlige erfaring har vist mig, at unge grizzlies kan være lidt tilbageholdende med at angribe. Efter at de er blevet introduceret til mennesker, især hvis de er rejst af mennesker, har de en tendens til at føle sig mere selvforsynende og kan hjælpe os med mad og endda hænge ud. Et menneske barn kan også have en sekundær effekt, som er, at de er mere tilbøjelige til at blive såret. Dette gør dem igen mere ivrige efter at jage. Når de er gamle nok til at jage, vandrer de ofte langt væk for at finde deres fødekilde. Dette betyder normalt, at de er længere væk fra deres pakke. De er mere tilbøjelige til at vandre på grund af de lange afstande i backcountry. Børn kan være nysgerrige og kan opsøge nomadiske campingpladser. Børn er ofte bekymrede over mange ting, herunder at finde et muldyr køretøj eller vilde dyr.

Du kan se, at både de sorte og gråbjørne, undtagen de sidste, er bange for mennesker. De vil adlyde dig. Du bør ikke fodre dem. De er små bjørne, der vil bide dig, hvis truet. Sorte bjørne og grizzlies angriber ikke voksne af frygt for deres blod. Imidlertid vil sorte bjørne bide os, hvis de føler sig truet.

Wall Street var der, hvor jeg boede igen. Jeg havde mørke bukser og et par sorte bukser. Selv om jeg ikke var en ivrig jæger, jeg bar en 9mm Ruger i min linning på alle tidspunkter. Jeg havde heller ikke meget held med det. Men jeg kan nu holde min semi-automatiske pistol i en sok og binde den omkring mit ben for at beskytte den mod alle aktører, der måtte forsøge at stjæle det, som jeg går forbi på gaden.

My Ruger blev købt i maj 1979. Min 9mm var på mit ben ved udgangen af sæsonen. For tæt beskyttelse, købte jeg en 30-06 Mossberg peber-drainer, en udløse glad riffel for min rygsæk, samt en Carcano ballistiske forsvar på min kmagknRugerHunting rygsæk.

Skriv kommentar